Naujienos

Priimtas Klientui palankus sprendimas precedentą formuojančioje byloje

Advokatas Olegas Kakurinas sėkmingai atstovavo Kliento interesams Vilniaus apygardos teismo nagrinėtoje precedentinėje byloje prieš Vilniaus miesto savivaldybės administraciją.
 
Byloje kilo ginčas dėl visuomenės poreikiams (Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio statybai) paimtame Klientui nuosavybės teise priklaususiame žemės sklype augusių medynų vertės atlyginimo.
 
Atmesdamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos argumentus, teismas sutiko su ieškovo pozicija, kad savivaldybei yra numatyta ne tik pareiga nustatyti atlyginamą pinigais pagal rinkos vertę už žemės sklypą, paimamą visuomenės poreikiams, bet taip pat ir pinigais atlyginti paimamoje visuomenės poreikiams žemėje esančių želdinių, medynų tūrio, negauto derliaus ir įdėtų lėšų žemės ūkio produkcijai ir miškui auginti vertę. Vilniaus apygardos teismas sutiko su advokato pozicija, kad Klientui tenkančios kompensacijos dydis turėtų būti nustatytas, atsižvelgiant į atkuriamąją medžių vertę, ir priteisė Klientui daugiau nei 20 000 eurų kompensaciją už visuomenės poreikiams paimtame žemės sklype augusius medžius.